Mert utazni jó, utazni érdemes...

10 elbűvölő amerikai kisváros

Az egyik kedvenc sorozatom újabb állomásához érkezett. Mivel óriási érdeklődés övezte a 10 elbűvölő olasz kisváros című bejegyzést, illetve a 10 elbűvölő francia kisvárost is kedveltétek, most folytatom a sort, ezúttal az Egyesült Államokban barangolva. 

A következő kisvárosok nem kimondottan turistacélpontok, mégis aki tesz egy kis kitérőt és ellátogat bármelyik településre, garantáltan nem fog csalódni.

1. Stowe, Vermont

stowe

A városban számos fesztivált, többek között hőlégballon fesztivált is rendeznek, a legtöbben mégis a Trapp Family Lodge nevű hotel miatt látogatnak ide. Az osztrák jellegű szállás a Muzsika hangja hangulatát idézi, környékén a vendégek könnyen felfedezhetik a legjobb sífutó-pályákat, helyi pincészeteket és festői turistautakat, a bájos falu, Stowe pedig butikokat és éttermeket kínál.

2. Lewisburg, Nyugat-Virginia

Lewisburg

Nem Manhatten az egyedüli hely az USA-ban, amelyik Carnegie Hall-lal büszkélkedhet. A 4000 fős virginiai településnek is létezik ilyen kulturális terme, ahol színházi bemutatókat, előadásokat, zenei koncerteket, irodalmi és a költészet felolvasásokat tartanak, rendszerint óriási érdeklődés közepette.

3. Traverse City, Michigan

smalltown6

Ez a csodás település a Cseresznye fesztiváljáról híres. Minden év júliusában a helyiek összegyűlnek és a salsától a kolbászig, különleges cseresznyés termékekkel ünneplik a cseresznyét, no meg a városukat.

4. Estes Park, Colorado

smalltownestes

A város, ahol jávorszarvasok sétálnak a gyalogosok mellett. Estes Park azonban nem csak emiatt különleges, a településen található Stanley Hotel inspirálta Stephen Kinget a Ragyogás című könyvének megírásakor. 

5. Leavenworth, Washington

leavenworth

Mintha egy bajor kisvárosban járnánk, olyan hangulata van az 1992 főt számláló Washington állambeli Leavenworth-nek. 

6. Charlottesville, Virginia

smalltowncharlottesville

A Virginia Egyetem és a környező falvak az ország legszebb erdős hegyeinek köszönhetik a látogatóik nagy részét.

7. Put-In-Bay, Ohio

Put-in-Bay

Az autó nem szívesen látott jármű ebben a kis szigeten lévő faluban, hajóval vagy motorcsónakkal sokkal egyszerűbb itt közlekedni. Put-In-Bay híres továbbá a Crystal Cave-ről, mely a Föld legnagyobb geódája.

8. Thibodaux, Louisiana

Thibodaux

Mocsártúra, zenés-táncos mulatságok minden héten, no meg hamisítatlan déli hangulat: ezekkel biztosan mindenki találkozik, aki Thiboudaux városába látogat.

9. Fayetteville, Arkansas

Fayetteville

Fayetteville egy igazi egyetemi város, ahol az új évet óriási bábfelvonulással és parádéval ünneplik.

10. Micanopy, Florida

Micanopy

 

Floridában a legtöbben Disneylandre vagy Miamira kíváncsiak, holott ez a 600 fős kis falu is tartogat meglepetéseket. Michael J. Fox itt forgatta a Doc Hollywoodot, továbbá azzal is büszkélkedhet, hogy a településen vannak a  legszebb spanyol mohával borított utak a délkeleti országrészben.

(fotók)

A fenti városok térképen is megtekinthetők, ITT.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal, is, további érdekességekért pedig csatlakozz facebook  vagy Instagram oldalamhoz!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!