Mert utazni jó, utazni érdemes...

5 érdekesség, amit nem tudtál Francia Polinéziáról

A csendes-óceáni szigetvilág az a hely, amiről rengeteg szép fotót láttunk már (szerintem a leggyakrabban használt háttérképek is erről a vidékről származnak), de sok érdekes információ van, amit talán nem is tudunk Francia Polinéziáról.

Én most összegyűjtöttem öt érdekességet polinéz legendákról, festészetről, sőt közvetve még Hollywoodot is érintjük. Indulhatunk?

***

1. Francia Polinézia Franciaország tengerentúli területe, amely a Csendes-óceánban található öt földrajzi szigetcsoportot, összesen kb. 130 szigetet foglal magában.

Bora Bora2

Bora Bora

 
Gregoire_Le_Bacon_23456

Ahe, Tuamotu atoll

 
2. Polinézia hivatalos nyelve a francia. Egy 1996. április 12-i törvény értelmében “a hivatalos nyelv a francia, a tahiti és más polinéz nyelvet is lehet használni”.
 
Gregoire_Le_Bacon_MG_9937
 
 
Faarova folyó, Raiatea

Faarova folyó, Raiatea

Szigetek:

 
3. Francia Polinézia teljes lakosságának 61%-a él Tahiti szigeten, Papeete városban vagy környékén. Tahitit legtöbben Paul Gauguin festményeiről ismerik, a híres francia festő sok időt töltött a szigeten, és számos képet alkotott az ott lakókról.
Tahiti

Tahiti

 
Tahiti_Tourisme_Raymond_Sahuquet_18345
 
 
4. Egy másik híres sziget, Bora Bora nevének jelentése „elsőszülött”, mivel a legendák szerint az első szigetek között volt, amely kiemelkedett a vízből, és sokáig női uralom alatt állt.
 
Bora Bora3

Bora Bora


Bora Bora

Bora Bora

5. Tetiaroa egy magántulajdonban lévő, 6 km²-es atoll 59 km-re délnyugatra Papeete városától és leginkább arról ismert, hogy a híres amerikai filmszínész, Marlon Brando élt rajta. Nem volt a színész teljes tulajdona az atoll, csupán 99 évre kapta kölcsönbe Francia Polinéziától, 2004-ben bekövetkezett halála után a terület intézői a jogokat a Pacific Beachcomber cégre hagyták, amely Francia Polinéziában több hotel birtokosa. A szigeten ma luxusszálloda működik The Brando néven.
 
Tetiaroa

Tetiaroa


G_BOISSY_16069
 
 

(Fotók: www.tahiti-tourisme.com)

Ha tetszett a bejegyzés, látogass el a facebook oldalamra is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal, is, további érdekességekért pedig csatlakozz facebook  vagy Instagram oldalamhoz!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!