Mert utazni jó, utazni érdemes...

Vöröslő pipacsmező Budapest határában

“…zsenge tűz az egész elröppeni készülő virág. A zöld szár szúrós és erős, tartja keményen a leheletfinom szirmokat, mintha össze se tartoznának, mintha semmi közük nem lenne egymáshoz. És mégis egy tánc az egész virág. Egy eskü, egy fogadalom, sikoltó, finom szemérmes gyönyör ez az apró útszéli gyom. Lázadó, szerelmes virágok. Pipacsok…”
(Schäffer Erzsébet)

Még hónapokkal ezelőtt olvastam valahol, hogy a Váchoz közeli Csőváron csodás pipacsmező terül el. Most hétvégén ezért arra vettünk az irányt és bár láttunk néhány pipacsot, az a hatalmas virágmező, amire számítottunk, sajnos elmaradt.

Már-már lemondtam róla, hogy idén nem lesz ilyen “piros” élményben részem, amikor is tegnap, teljesen véletlenül, a soroksári Auchan közelében elhaladva pillantottunk meg egy óriási pipacstengert.

Sajnos a telefonnal készült képeim nem adják vissza teljes élményt, meg aztán épp lemenőben volt a nap, a fényviszonyok sem nekem kedveztek, de higgyétek el, egy a vöröslő virágmezőnél szebbet aligha lehet elképzelni.

(A galéria megtekintéséhez kattints a képre!)

IMG_2535

IMG_2537

IMG_2590

IMG_2591

IMG_2593

IMG_2596

Ha tetszett a bejegyzés, látogass el a facebook oldalamra is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal, is, további érdekességekért pedig csatlakozz facebook  vagy Instagram oldalamhoz!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Pappné Belák Gyöngyi says: (előzmény @drpsy85)

  Köszönöm szépen a gyors választ! Ha az idő engedi holnap, lehet, hogy megkeressük! 🙂

 2. Mertutaznijó Cafeblog says: (előzmény @Pappné Belák Gyöngyi)

  Szia Gyöngyi! Az épülő IKEA mellett mentünk el a Vecsés út irányába és utána földutakon közelítettük meg a pipacsmezőt. Sajnos pontosan nem tudom elmagyarázni, mert a térképen nem találtam meg, de ha az M5-ösön mész Budapest felé, a jobb oldalon az Auchanhoz közelítve már látszik a pipacsmező, onnan már nem nehéz megtalálni 😉

 3. Pappné Belák Gyöngyi says:

  Szia! Az Auchannál hol van pontosan a pipacsmező? Leírnád kérlek? Itt lakom a közelében, a fóti messze lenne! Köszi! 🙂

 4. drpsy85 says:

  sajnos annyira nincs közel, hogy még előtte meg is kukkoljuk 🙁 bátraké a szerencse! köszönöm!

 5. Mertutaznijó Cafeblog says: (előzmény @drpsy85)

  messziről annak tűnt, de én lehet a helyetekben megnézném előtte, nehogy a fotózás előtt derüljön ki, hogy mégsem ilyet kerestetek (bár hozzáteszem, elég sok autó állt ott fotózó emberekkel, szerintem lesz gond a pipacsokkal) 🙂

 6. drpsy85 says:

  még egy kérdés 🙂 a fóti is ilyen sűrűn pipacsos? nagyon dúúúús pipacsmezőt vadászok!

 7. Mertutaznijó Cafeblog says: (előzmény @drpsy85)

  Szia! A képek egy hete készültek, azóta nem jártam arra. Szombaton viszont voltam Fót és Csomád környékén, a két település között van egy hatalmas pipacsmező. Könnyű megközelíteni, mert közvetlenül az út mellett van (Fótról Csomád felé a bal oldalon) és még a kocsit is le lehet tenni közvetlenül a pipacsmező mellett. Én inkább ezt ajánlanám családi fotózásra, de persze a soroksári is nagyon szuper, csak kicsit körülményes a megközelítése.
  üdv: Niki

 8. drpsy85 says:

  helló!

  jártál arra mostanában? megvan még a mező? 🙂 családi fotózást szeretnénk megejteni, de nem tudom lehet-e arra parkolni, vagy az auchantól megközelíthető-e gyalog.

  Niki


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!