Mert utazni jó, utazni érdemes...

Újra van élet az alsóbogáti Festetics-birtokon

Alsóbogát, ez a Somogy megyei aprócska falu eddig nem sokat hallatott magáról, de biztos vagyok benne, hogy ez a jövőben változni fog. A település határában található régi kastélyépület, a hozzá tartozó több hektáros erdő és park, a felújított kiszolgáló épületek, no meg a végtelen nyugalom és csend, ami igazán vonzóvá teszi a helyet. 

Szerencsére a tulajdonosok még időben felismerték a környékben rejlő értéket, és néhány éve megvásárolták a birtokot, megmentve ezzel az épületeket a további pusztulástól. A Villa Bogart neve alatt jelenleg egy 10 szobás vendégház és 2 rendezvényterem működik, de a jelenleg romos állapotú Festetics-Inkey kastéllyal is nagy terveik vannak.

Villa Bogart Vendégház

A Festetics-Inkey kastély

Bár az 1853. körül klasszicista stílusban épült kastély még romokban áll, a tervek  szerint hamarosan ötcsillagos hotelként fog funkcionálni. A régi berendezéseket és csillogást egyre nehezebb odaképzelni, de a romantikus báj itt-ott még feltűnik, ha belépünk az épületbe és megcsodáljuk a hatalmas kandallót vagy a tetőről elénk táruló panorámát. 

IMG_9230IMG_9232IMG_9239IMG_9243IMG_9186IMG_9171IMG_9174
< >
A kastélyból rálátni az egykori intéző házára

Kastélykert

A 13 hektáros kastélykert viszont szépen felújítva és parkosítva várja a vendégeket. A kis halastó közepén lévő szigetre nem volt nehéz odaképzelnem egy nyári esküvői ceremóniát, a közelben lévő kis kápolnába a templomi ceremóniát, a lampionos bulit pedig a magtár épületébe. És ezzel nem vagyok egyedül, ottjártunkkor éppen egy házasulandó pár és szüleik tartottak helyszínbejárást, ahogy az arcukon láttam, elég nagy megelégedéssel járták körbe a birtokot.

IMG_9247IMG_9246IMG_9244IMG_9217IMG_9179
< >
A régi magtár ma rendezvényhelyszínként működik

Villa Bogart Vendégház

Bár a Villa Bogart fő profilja valóban a rendezvények és esküvők szervezése, nem szabad megfeledkeznünk a vendégházról sem, amely teljesen felújítva várja a pihenni vágyókat. Az 1720-as években épült intézőházban az egyedi belsőépítészet a fő vonzóerő, a modern és antik darabok ugyanis egyszerre vannak jelen, otthonossá és igazán elegánssá varázsolva mind a 10 szobát.  

IMG_9228IMG_9211IMG_9218IMG_9220IMG_9224IMG_9209IMG_9187IMG_9206IMG_9225IMG_9227
< >
Villa Bogart Vendégház

Ahogy a képeken is látszik, az időjárással nem volt túl nagy szerencsénk, de biztos vagyok benne, hogy tavasszal és nyáron a legszebb arcát mutatja ez a Somogy megyei kis ékszerdoboz. Aki nem hiszi, járjon utána 😉

További információk: villabogart.hu

Még több Somogy megyei látnivalót az Élet sója blogon olvashattok.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal, is, további érdekességekért pedig csatlakozz facebook  vagy Instagram oldalamhoz!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!