Mert utazni jó, utazni érdemes...

Trükkök, amelyekkel tuti nem látszol turistának Milánóban

 “Ha Rómában élsz, élj római módon; ha másutt élsz, élj úgy, ahogy ott élnek.” Róma helyett nyugodtan behelyettesíthetünk más nagyvárosokat is, hiszen a híres mondás a világ bármely pontján megállja a helyét. Minden kultúrának megvannak a maga sajátosságai, amelyeket csak úgy fedezhetünk fel, ha utazásaink során beolvadunk a helyiek közé és ellessük a szokásaikat (pl. 10 dolgot, amiben szeretnénk olyanok lenni, mint az olaszok).

Kávézó Olaszországban

Nincs ez másképp Milánóban sem, Olaszország divatfővárosa makacsul ragaszkodik tradícióihoz (amellett, hogy igencsak innovatív város hírében is áll), ezeket érdemes elsajátítani, ha éppen oda visz az utunk.

Ne rendelj cappuccinót 11 óra után!

A cappuccino náluk egy reggeli ital, és túl nehéz ahhoz, hogy étkezés után fogyasszák. Tehát ha lehet, ne rendeljük ezt ebéd után! És azt se felejtsük el, hogy az olaszok nem szívesen ülnek le asztalhoz kávézni, hanem a pultnál megállnak, felhörpintik az espressót és már mennek is tovább 🙂

Tartsd be a helyes sorrendet a kávézói rendelés során!

Nem minden kávézóban érvényes a következő sorrend, de senki ne lepődjön meg, ha ilyet tapasztal:

  1. Kinézed a sütit vagy szendvicset a pultnál
  2. Megrendeled
  3. Kifizeted a pénztárnál, majd
  4. a nyugta alapján a bárpultnál kiszolgálnak. 

Ugyanez igaz az autópálya melletti autogrillek esetében is, felesleges infarktust kapni a pult előtti hatalmas tömeg láttán, ha betartjuk a helyes rendelési sorrendet, a káosz hamar köddé válik 🙂

Kerüld el a belváros kávézóit!

A milánói dóm

A turisták előszeretettel keresik fel a dóm környéki, illetve a Galleria és Corso Vittorio Emanuele II kávézóit, ahová egy milánói csak nagyon ritkán merészkedik. Kivétel képez ez alól a Zucca kávézó, amelynek asztalait szintén lerohanják a turisták, de gyakran felfedezhetünk ott bárpultot támasztó helyieket is, ami azt jelenti, tényleg jó a hely.

Tartsd be az ebédidőt!

Ne próbáljunk meg bárban, kávézóban vagy akár egy étteremben délután 14.30 – 19.30 között vacsorázni, Olaszországban ez nagyon nem divat (bár én egyszer Triesztben kikönyörögtem egy “mindentbele” ebédet 4 után 🙂 Ami maradék pizzatészta és saláta volt az étteremben, mindent az asztalunkra tettek, nem is emlékszem, mikor ettem utoljára olyan finomat).

Rendelj aperitivót!

Állítólag Milánóban született a hagyomány, miszerint a helyiek vacsora előtt 6.30 körül már italt rendelnek és hozzá apró falatokat, előételeket (sonka, mozzarella, olívabogyó és pizza) esznek. Egyfajta ráhangolódás ez az estére, hiszen munka után nem fáradtan esnek neki a vacsorának, hanem megadják a módját.

Ez az igazi dolce vita 😉 

(forrás)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal, is, további érdekességekért pedig csatlakozz facebook  vagy Instagram oldalamhoz!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!