Mert utazni jó, utazni érdemes...

Sziget, amelynek földjére naponta csak 50 turista léphet

Vannak népszerű szigetek a Földközi-tengeren, úgy mint Mallorca vagy Ibiza Spanyolországban, Rhodosz vagy Kréta Görögországban, Madeira Portugáliában, Szicília Olaszországban stb. És léteznek olyan szigetek is, amelyeket csak kevésbé ismerünk, pedig természeti értékekben nem maradnak el a fenti helyektől. Sőt!

Cabrera sziget, Spanyolország (f: google maps)

Cabrera is egy ilyen felfedezetlen gyöngyszem Spanyolországban, a Baleár-szigetek ötödik legnagyobb tagjaként Mallorca déli partjainál fekszik. Területe 15 négyzetkilométer és mivel egész területe egy nemzeti park része és védett, naponta csupán  50 turista kap engedélyt arra, hogy Cabrera partjainál kikössön. Meglepő, ugye?

A nemzeti park alkalmazásában kb. 100 ember áll, de a szigeten nincs állandó lakosság, ezért szálláshelyekből sincs túlkínálat. 2014-ben nyitott meg az első szállása, az Albergue de Cabrera, amelyben egy korábbi katonai barakkot alakítottak át szobákká.

A turisták egyébként sem maradhatnak sokáig, júniustól szeptemberig csak egy éjszakát tölthetnek a szigeten, kirándulásokra és búvármerülésekre is legtöbbször csoportosan, szervezett keretek között van lehetőség. 

https://instagram.com/p/BVstovgAs6R/

És hogy mit lehet megnézni a szigeten?

  • Ott van például a 160 méter hosszú és 50 méter széles kék barlang, ahol csodásan tükröződik a fény.

#cabreraisland#spain #bluegrotto#amazing #travel #exploretheworld

A post shared by Nata Tumanishvili (@natatumanishvili) on

  • Van egy 14. századi kastély is szigeten, benne múzeummal. Cabrera 1980-ig katonai övezet volt, a napóleoni háborúk alatt foglyokat tartottak itt, az 1. világháborúban védelmi célokra használták a területet. 

https://instagram.com/p/BJkBmcyBo1P/

Egyébként pedig lenyűgöző a természet, különleges állatok és növények élnek itt, a tenger színe türkizkék, nyugalom van és csend. Érthető, hogy így óvják a turisták áradatától. Ha valakit Mallorca felé sodor a szél, szánjon egy napot Cabrerára is, de ne felejtsen az utazás előtt engedélyt kérni, nehogy lemaradjon a napi ötven fős limitről 😉 

Spectacular scenery #cabreraisland #balearicislands

A post shared by Dynamic & Partners (@dynamicpartners) on

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal, is, további érdekességekért pedig csatlakozz facebook  vagy Instagram oldalamhoz!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!