Mert utazni jó, utazni érdemes...

Rózsaillatú séta a keszthelyi Balaton-parton

Néhány hete Hévízen jártunk és mivel volt egy kis Balaton-hiányunk, hazafelé Keszthely felé kanyarodtunk és sétáltunk egyet a parton. Mit mondjak, remek döntés volt! 

Amíg Budapesten éltünk, Keszthely és környéke távoli úti célnak bizonyult és legtöbbször Balatonfüredig, Tihanyig vagy épp a Balaton-felvidékig jutottunk el. Persze jártunk már Keszthelyen, megnéztük a Festetics-kastélyt is, de a megszépült, rózsabokrokkal teli part látványa eddig kimaradt az életemből.

A rózsák miatt tökéletes volt a júniusi időzítés, a vasárnapi délelőtti séta szintén jó választásnak bizonyult olyan szempontból, hogy nem volt tömeg a parton.

A rózsabokrokkal teli part látványa teljesen levett a lábamról:

(nagyításhoz kattints az egyik fotóra)

keszthely (5)keszthely (12)keszthely (7)keszthely (9)keszthely (17)keszthely (13)keszthely (8)keszthely (16)keszthely (6)keszthely (14)
< >

 

További látnivalók a parton:

Hullám Szálló és Balaton Szálló

Mindkét szálloda az 1890-es években épült. A  patinás épületek a parti sétánnyal és mólóval a Monarchia hangulatát idézik.

Szigetfürdő

Az első vízre épített fürdőház 1864-ben készült. Az első kerek fürdőszigetet az 1880-as években építették, amit 1893-ban díszes bejárattal két szigetből álló fürdővé bővítettek. A fürdő épületét az 1960-as években felújítás helyett lebontották, helyére fémből és betonból építettek szigetfürdőt. Ennek a helyén állították vissza több ütemben a 2000-es évek második felében a Szigetfürdő XIX. századi arculatát. Habár az építmény kívülről korhű, belülről azonban teljes mértékben kielégíti a modern igényeket. 2017-ben teljesen újraépítették a két tornyot és az épület új díszkivilágítást is kapott. (keszthely.hu)

Erzsébet királyné szobra a róla elnevezett sétányon

Erzsébet királyné szobra

Sissi királyné, aki köztudottan kedvelte a magyarokat, megfordult a keszthelyi kastélyban is, amikor látogatóba érkezett udvarhölgyéhez és barátnőjéhez, Festetics Mária grófnőhöz. 
A keszthelyi alkotásban egyik kedvenc kutyájával látható a patinás Balaton és Hullám szállók között. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal, is, további érdekességekért pedig csatlakozz facebook  vagy Instagram oldalamhoz!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!