Mert utazni jó, utazni érdemes...

Hova érkeznél, ha átásnád magad a Föld túloldalára?

Amikor gyerekkoromban földgömb került a kezembe, gyakran bejelöltem az ujjaimmal a Föld két ellentétes pólusát és eljátszottam a gondolattal, vajon hova lyukadnék ki, ha leásnék a mélybe? 

Nektek is voltak hasonló elképzeléseitek?

Ha igen, akkor van egy jó hírem: egy szuper oldal segítségével most bárki leáshat (persze csak képzeletben) a föld mélyére és megnézheti, mi van a glóbusz túloldalán, az ún. antipodális ponton. Nagy titkot nem árulok el, ha azt mondom, Európa nagy részének óceán jut, de ott van pl. a spanyolországi Cordoba, amelynek ellentétpárja Új-Zélandra vezet.

Másik földrészeken pedig ami érdekes, hogy Szingapúr antipodális párja kis eltéréssel az ecuadori Quitóhoz mutat, a kínai Sanghaj ellentétes városa argentin Buenos Aires, Hawaiiról pedig Botswanába érkeznénk.

Fedezzétek fel Ti is a bolygónkat! Ásásért kattintsatok a térképre!

További teendő: Írjátok be a térkép keresőjébe a várost, amelyre kíváncsiak vagyok, kattintsatok a find (keresés) gombra és máris előjön két térkép. A bal oldali mutatja az ásás kiindulási pontját, a jobb oldali pedig az ellentétes helyet. 

Jó keresgélést!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal, is, további érdekességekért pedig csatlakozz facebook  vagy Instagram oldalamhoz!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mertutaznijó Cafeblog says: (előzmény @Györgyi Nagy)

    Most látom én is, hogy betöltési hiba. Lehet, hogy túl sokan nézték? 🙂 Viccet félretéve, sajnálom, remélem hamarosan megoldják a problémát. Pedig jó móka, én elég sokáig elidőztem vele

  2. Györgyi Nagy says:

    Érdekes lenne, ha működne….


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!