Mert utazni jó, utazni érdemes...

A kétéves kisfiú megmutatja, hogyan kell emlékezetessé tenni az utazást

Sokat gondolkozom mostanában azon, hogy miért okoz boldogságot az utazás? Vajon az úti cél elérése, az “álomhelyszín” megpillantása adja a legnagyobb örömet? Vagy az út során szerzett tapasztalatok, amelyek során láthatatlanul is fejlődik a személyiségünk? Netán a vicces vagy bosszús szituációk, amikre évek múltán is jó visszagondolni?

Ha most visszapörgetem a legemlékezetesebb utazásaimat (akár belföldön, akár külföldön), először általában az extrém vagy különleges szituációk jutnak eszembe. Sok ezek között a negatív, de akad azért pozitív eset is.

A repülőút az egyik legjobb példa erre, ott ugyanis mindig történik valami. Emlékszem, utaztam úgy (rosszullét ellen harcolva), hogy mellettem egy nő 10 órán keresztül újságpapírokat tépkedett. Ő így vezette le a feszültségét. Sem az arcát nem tudnám felidézni, sem a nevét, de az idegesítő tevékenysége egy életre beleégett az agyamba. Londonból hazafelé pedig egy nagyobb viharba kerülve azt kellett hallgatnom, ahogy a mellettem ülők a lezuhant AirFrance gép katasztrófájának részleteit taglalják éppen. Azért ezt sem felejtem el egykönnyen 🙁

Aztán persze vannak pozitív esetek is, amikre jó visszaemlékezni. Szerintem a kansasi gép utasai is egy ilyen élménnyel lettek gazdagabbak, amikor a 2 éves kisfiú, Guy Jakubowicz a gép indulása előtt végigsétált a folyosón és egyenként üdvözölte, illetve bátorította az utasokat ilyen módon:

(A teljes videó megtekintéséhez kattints a kék csíkra: ‘Watch full video”)

Néha ennyi is elég a boldogsághoz! A kisfiú öklözése garantáltan az egyik legjobb és legemlékezetesebb élménye lesz a gépen utazóknak. És nekünk is.

Ti miért szerettek utazni? Írjátok meg kommentben!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal, is, további érdekességekért pedig csatlakozz facebook  vagy Instagram oldalamhoz!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!