Mert utazni jó, utazni érdemes...

Rózsaillatú séta a keszthelyi Balaton-parton

Néhány hete Hévízen jártunk és mivel volt egy kis Balaton-hiányunk, hazafelé Keszthely felé kanyarodtunk és sétáltunk egyet a parton. Mit mondjak, remek döntés volt!  Amíg Budapesten éltünk, Keszthely és környéke távoli úti célnak bizonyult és legtöbbször Balatonfüredig, Tihanyig vagy épp a Balaton-felvidékig jutottunk el. Persze jártunk már Keszthelyen, megnéztük a Festetics-kastélyt is, de a megszépült,… Tovább »

Megújult a keszthelyi kastélypark

Lezárult a keszthelyi Festetics-kastélypark rekonstrukciója, melynek keretében az 1885 és 1889 között az angol Henry Ernest Milner által, viktoriánus mintára kialakított parkot az eredeti tervek felhasználásával alakították újjá.  A munkálatok során felbontották az 1980-as években készült aszfalt utakat, helyükre pedig szórt kavicsos burkolat került vissza. Eredeti formájában állították helyre a tavat – amelynek a vízfelülete is… Tovább »

Keszthelyi kirándulás esőben

Elég kellemetlen tud lenni, ha egy balatoni nyaralás során 1-2 nap rossz idő van. Most velünk is ez történt és gondolkodtunk, vajon hova érdemes elmenni akár esőben is? Keszthelyre esett a választás. Keszthelyről általában mindenkinek a Festetics-kastély jut eszébe és mi is azt céloztuk meg elsőként. A kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke, ma az egész… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!